Nord for Nivå

Roere i det grønne

Nordover

Turen nordpå er præget af nordkystens strande, små hyggelige havnelejer og strandvejsvillaer på skrænterne – og selvfølgelig Louisiana. Det er simpelthen en tur op gennem en af nordkystens dejligste strækninger.

4 km tur. Første stop nordover efter ca. 2 km er den hyggelige Sletten havn. Sletten havn er et hyggeligt gammelt fiskerleje med mange gamle og stråtækte huse, som nu er overtaget af en betydelige mere velhavende kategori af beboere. I havnen finder du Sletten kro, hvis du er til en gang god dansk frokost; alternativt er ishuset et stop værd. Herefter går terrænet fra at være fladt med strande til høje skrænter med store strandvejsvillaer på toppen og private bådebroer forneden.

8 km tur. Ved næste stop efter endnu et par kilometer har vi Humlebæk havn, som også er et gammelt fiskerleje, men uden nærliggende huse er der ikke meget liv ud over selve havnen. Lige før Humlebæk havn har vi Louisiana med en lille rar strand, og ikke mindst ligger Humlebæk Roklub her, hvor roere, der ikke kan tåle våde tæer, kan komme tørskoede i land via roklubbens bådebro.

11 km tur. Et populært vendepunkt for aftenture fra Nivå er herefter Jarlens grund, som er et offentligt græsområde, der går ned til havet, og som har en god stor bådebro. Jarlens grund ligger en lille kilometer nord for Humlebæk havn.

13 km tur. I Espergærde havn har vi nok et hyggeligt fiskerleje (ja – endnu et). Hvis man er frisk på et stop i havnen, er der både nordkystens bedste hjemmelavede italienske isvafler og nordkystens mest innovative fiskehandler.


Syd for Nivå