Syd for Nivå

Roer syd for Nivå
Området syd for Nivå havn er FREDET

Sydover

Sydpå er oplevelsen ganske anderledes naturrig, så snart vi har passeret den herlige Nivå strand (som i øvrigt er et fint sted at surfe på bølgerne med kajakken, når bølgerne ellers er for barske til at man har lyst til at gå længere ud).

På den næste strækning er der ganske få huse, og hele strækket er et naturområde med siv, masser af fugle, og bølgebrydere (?) i form af stengærder, der går langt ud i vandet. Man kan fristes til at skrå over den korteste vej til Rungsted, men dermed går man glip af alt det sjove. Ro nu godt ind mod land, og nyd freden og naturlivet.

Bemærk dog, at området syd for stranden og hen mod stentoften, der strækker sig langt ud i vandet længere sydpå, er FREDET, så dels skal du ikke gå i land her, og dels bedes du holde dig godt fri af stentoften, så du ikke forstyrrer fuglene her. Zoom ind på kortet for at se, hvor det fredede område ligger.

6 km. I Mikkelborg er der et oplagt mål til, f.eks. på hjemvejen, at slå et lille smut ind forbi til ishuset, som ligger på et godt græsområde. Nyd en vaffelis med havudsigt.

10 km. Går vi længere sydpå, passeres Sophienberg, hvis flotte bygninger først kommer rigtig til sin ret, når man kan sætte dem i perspektiv til omgivelserne ude fra havet. Lidt efter Sophienberg møder vi en stor sten i vandet, som er vores 10 km mærke.

12 km. Rungsted havn er meget mere high-tech end de små havne nordpå, og i havnen kan man fra en cafestol se benovet på en af nordkystens dyreste samlinger af sejlbåde og motorsejlere.
Lige syd for havnen holder i øvrigt Rungsted Kajakklub til, som er et besøg værd.


Nord for Nivå